Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ?

Το ζώδιο που ανέρχεται , που ανατέλλει  κατά την στιγμή της γέννησης μας ,είναι  ο ωροσκόπος μας.Αφορά την εξωτερική μας προσωπικότητα, αυτή που γίνεται άμεσα αντιληπτή από το περιβάλλον μας.Για παράδειγμα το ζώδιο μας είναι το σπίτι μας και ο ωροσκόπος μας είναι η πρόσοψη του σπιτιού μας,αυτό που βλέπει κανείς με την πρώτη ματιά.
Με τον ωροσκόπο αρχίζει ένας κύκλος με 12 τομείς -12 οίκους που αντιστοιχούν στους τομείς του συγκεκριμένου ατόμου.Αστρολογικά ο ωροσκόπος θεωρείται σημαντικότερος από το ζώδιο και το σωστό θα ήταν να χαρακτηρίζεται ένας άνθρωπος με το ζώδιο του Ωροσκόπου και όχι του Ήλιου του.Επειδή όμως είναι δύσκολο να υπολογίσουμε χωρίς ειδικούς πίνακες και πολύπλοκους υπολογισμούς,ενώ είναι εύκολο να γνωρίζουμε τη θέση του Ήλιου συνηθίστηκε να λέμε πως κάποιος ανήκει στο ζώδιο που βρισκόταν ο Ήλιος κατά τη γέννηση του.
Όταν ο Ωροσκόπος είναι στα ζώδια της Φωτιάς(Κριός, Λέων,Τοξότης)τα άτομα συνήθως έχουν ενισχυμένη την αυτοπεποίθηση τους και στις ερωτικές σχέσεις δρουν παρορμητικά,χωρίς να πολυσκεφτούν τις πράξεις τους.
Όταν ο Ωροσκόπος είναι στα ζώδια της Γης (Ταύρος,Παρθένος,Αιγόκερως)τα άτομα είναι σταθερά ,αξιόπιστα και πρακτικά.Στις ερωτικές σχέσεις είναι επιφυλακτικά και προχωρούν μόνο όταν βεβαιωθούν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την άλλη πλευρά.
Όταν ο Ωροσκόπος είναι στα ζώδια του νερού(Καρκίνος,Σκορπιός,Ιχθύς) τα άτομα είναι ευαίσθητα και ευάλωτα.Στις ερωτικές σχέσεις τους βασίζονται περισσότερο στην διαίσθηση τους και στα προαισθήματα τους.
Όταν ο Ωροσκόπος είναι στα ζώδια του Αέρα(Δίδυμοι,Ζυγός,Υδροχόος)τα άτομα είναι κοινωνικά ,αέρινα και ευέλικτα στην επικοινωνία.Στις ερωτικές τους σχέσεις χαρακτηρίζονται από πρωτοβουλία και αποφασιστικότητα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου